Hvem kender ikke verdens største barnestjerne Shirley Temple?

Hun blev født 23. april 1928 i Californien, USA og døde i februar 2014 i en alder af næsten 86 år.

Hun startede sin karriere allerede som tre-årig, og var beundret og feteret og blev naturligvis gengivet i et utal af påklædningsdukker og ikke mindst dukker, der stadig i dag er eftertragtede samleobjekter.

Jeg vil her vise min beskedne samling med Shirley pd´er, og helt ekstraordinært har jeg fået lov at vise en serie helt fantastiske fotos taget i starten af maj 2015 af en amerikansk bekendt. De er fra en udstilling over Shirley Temple kostumer og effekter, der blev lavet i Kansas City i forbindelse med at samlingen blev sat på auktion i midten af maj 2015. Auktionen kunne streames online, men hvordan den gik, tja…det ved jeg ikke.

 Det er Shirley Temples mor, der igennem årene har gemt og bevaret alle de originale kostumer, der blev båret af Shirley Temple i hendes mange film.

Udstillingen viste kun omkring 1/5 del af den enorme samling, til gengæld blev der lavet en bog med billeder af alle varerne.

 Måske kan man synes at det er en skam at splitte sådan en fantastisk samling op, men på den anden side,…..hvem ville ikke gerne eje en original Shirley Temple kjole.

 

Rigtig god fornøjelse.

SHIRLEY TEMPLE

Del siden